Partidul Comunist rus, pregătit să reinstaureze socialismul

Partidul Comunist rus, reunit sâmbătă în congresul anual, s-a declarat pregătit să revină la putere şi să acţioneze în vederea reinstaurării socialismului, a cărui pertinenţă este, potrivit acestuia, pusă în evidenţă de criza financiară care afectează planeta.

65 afișări
Imaginea articolului Partidul Comunist rus, pregătit să reinstaureze socialismul

Ghennadi Ziuganov la tribuna congresului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Partidul Comunist rus este un partid politic puternic şi motivul existenţei oricărui partid care se respectă este de a lupta pentru putere", a declarat liderul său, Ghennadi Ziuganov, de la tribuna congresului, în apropierea unui bust gigantic al arhitectului revoluţiei ruse, Vladimir Lenin.

"Partidul nostru este în netă opoziţie cu autorităţile acutale", partidul de guvernământ Rusia Unită, a continuat el, citat de agenţiile de presă ruse.

Ziuganov, un veteran al vieţii politice ruse, a reamintit că formaţiunea sa este singura din Parlamentul rus care s-a opus extinderii mandatului prezindeţial de la patru la şase ani, propusă recent de Kremlin.

PC pregăteşte un manifest care include sugestii pentru a ajuta Rusia să depăşească criza, a declarat el.

"Congresul nostru se desfăşoară într-o perioadă în care criza sistematică din lumea imperialistă se înrăutăţeşte. Pilonii săi tremură, iar acest lucru se întâmplă sub ochii noştri", a subliniat el.

"Devine din ce în ce mai evident că socialismul nu este numai un capriciu al ideologilor, ci o etapă naturală şi inevitabilă a istoriei umanităţii", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici