Partidul Conservator condus de Boris Johnson este acuzat că a primit donaţii de la oligarhi ruşi. Răspunsul premierului

Premierul britanic Boris Johnson a negat miercuri că Partidul Conservator a primit donaţii de la oligarhi ruşi, afirmând că toţi cei care finanţează partidul de guvernământ au fost înregistraţi în Marea Britanie.

3213 afișări
Imaginea articolului Partidul Conservator condus de Boris Johnson este acuzat că a primit donaţii de la oligarhi ruşi. Răspunsul premierului

După ce Rusia a sporit temerile privind o ofensivă la scară largă împotriva Ucrainei, unii parlamentari din opoziţie au acuzat guvernul că nu a reuşit să impună sancţiuni dure împotriva Moscovei din cauza donaţiilor a ceea ce unul dintre ei a numit "bani murdari ruşi".

Întrebat dacă premierul se va angaja să renunţe la donaţiile de la oligarhii ruşi, Johnson a declarat în parlament: "Cred doar că este foarte important... să se înţeleagă că noi nu strângem bani de la oligarhii ruşi... strângem bani de la persoane care sunt înregistrate pentru a vota în registrul de interese din Marea Britanie", potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al principalului lider al opoziţiei britanice, Keir Starmer, a declarat că Partidul Conservator a primit donaţii în valoare de 1,89 milioane de lire sterline din "bani ruseşti".

Dar secretarul de presă al lui Johnson a declarat că Partidul Conservator face întotdeauna o verificare prealabilă a oricăror donaţii şi acceptă doar donaţii de la cetăţeni britanici. "Partidul Conservator nu acceptă donaţii din străinătate, acest lucru este ilegal, iar ... donaţiile sunt toate declarate în mod corespunzător şi transparent la Comisia Electorală", a declarat secretarul de presă reporterilor.

"Aş dori să subliniez faptul că în această ţară există oameni de origine rusă care sunt cetăţeni britanici şi mulţi dintre ei sunt critici la adresa lui Vladimir Putin, aşa că este greşit şi discriminatoriu să îi tratăm pe toţi la fel" a adăugat secretarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici