Partidul de opoziţie OLANO este pe primul loc în alegerile parlamentare din Slovacia

Partidul de opoziţie OLANO conduce clasamentul alegerilor parlamentare din Slovacia, conform sondaj şi rezultatelor parţiale afişate duminică, alegătorii pedepsind conducerea de centru-stânga Smer, care a dominat viaţa politică a ţării de mai bine de un deceniu, anunţă Reuters

206 afișări
Imaginea articolului Partidul de opoziţie OLANO este pe primul loc în alegerile parlamentare din Slovacia

Partidul de opoziţie OLANO este pe primul loc în alegerile parlamentare din Slovacia

OLANO, o mişcare politică axată pe combaterea corupţiei, a luat 23,7% din voturi, după centralizarea rezultatelor dintr-o treime din circumscripţii, înaintea Smer, care are 20,6%.

Sprijinul pentru OLANO a crescut de la mai puţin de 6% la sfârşitul anului trecut, concentrând un vot de protest faţă de corupţia la nivel înalt, alimentat şi de uciderea unui jurnalist de investigaţie în urmă cu doi ani.

Un sondaj de ieşire pentru Markiza TV a arătat câştiguri şi pentru alte partide liberale şi conservatoare, care ar oferi OLANO o poziţie puternică pentru a conduce negocierile de formare a unui guvern de centru-dreapta.

Rezultatele parţiale, în principal din zonele rurale, unde Smer este mai puternic, au arătat unii parteneri potenţiali ai coaliţiei aflată la conducere situându-se uşor sub pragul necesar intrării în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
slovacia,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici