Partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, pe primul loc în scrutinul din Israel - sondaje

Partidul Likud, al premierului în funcţie Benjamin Netanyahu, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Israel, urmat de alianţa de centru Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

870 afișări
Imaginea articolului Partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, pe primul loc în scrutinul din Israel - sondaje

Partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, pe primul loc în scrutinul din Israel

Partidul Likud (dreapta) a obţinut 36-37 de locuri în Knesset (din totalul de 120 de locuri), fiind urmat de alianţa de centru Albastru & Alb, creditată cu 32-33 de locuri, conform sondajelor efectuate de posturile Channel 12, Channel 13 şi Kan.

Lista Unită (o alianţă a formaţiunilor etnicilor arabi) a obţinut 14-15 locuri în Parlament, fiind urmată de partidul religios Shas, creditat cu nouă locuri.

Partidul Iudaismul Unit al Torei a obţinut şapte-opt locuri, alianţa Dreapta (Yamina) şase-şapte locuri, iar partidul Yisrael Beiteinu (Israel Casa Noastră), condus de Avigdor Lieberman, este creditat cu şase-opt locuri în Knesset.

Alianţa Partidul Muncii - Gesher - Meretz a obţinut şase-şapte locuri, potrivit sondajelor.

Conform calculelor, care nu includ formaţiunea Yisrael Beiteinu (Israel Casa Noastră), blocul politic de dreapta va avea 60 de locuri în Knesset, iar cel de centru-stânga / partide arabe, 52-54. Majoritatea este de 61 de locuri.

Surse din cadrul alianţei electorale de centru Albastru & Alb au declarat pentru cotidianul Times of Israel că nu este "neapărat necesar" ca blocul de dreapta condus de Likud să reuşească formarea unei coaliţii guvernamentale.

Până la ora 20.00, prezenţa la urne a fost de 65,5%, cea mai mare din ultimii 20 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici