Partidul lui Nicolas Sarkozy, "indignat" de criticile pe care i le-a adresat Guy Verhofstadt

Liderul partidului prezidenţial s-a declarat "indignat" de declaraţiile "extrem de şocante" ale fostului premier belgian Guy Verhofstadt, care a denunţat ameninţarea lui Nicolas Sarkozy cu retragerea Franţei din spaţiul Schengen drept un mesaj adresat electoratului extremei drepte.

148 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Nicolas Sarkozy, "indignat" de criticile pe care i le-a adresat Guy Verhofstadt

Nicolas Sarkozy şi Guy Verhofstadt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost absolut indignat de mica manevră politicianistă organizată de câţiva deputaţi europeni de stânga şi de extremă stânga care l-au insultat pe preşedintele Republicii în Parlamentul European (PE), în frunte cu Verhofstadt", a declarat miercuri Jean-Francois Cope, secretarul general al UMP, într-o conferinţă de presă.

El a denunţat declaraţii "extrem de şocante" şi "nedemne".

Guy Verhofstadt, care de fapt este liderul grupului deputaţilor liberali europeni, a "comis confuzii absolut scandaloase, asimilându-l pe Nicolas Sarkozy extremei drepte", a insistat Cope.

"Cine este candidatul extremei drepte în Franţa, Le Pen sau Sarkozy?", a declarat fostul premier belgian, în cadrul unei dezbateri la sediul PE din Strasbourg, în care liderii principalelor grupuri politice au criticat, marţi, ameninţarea preşedintelui Sarkozy cu retragerea Franţei din spaţiul Schengen.

Angajat într-o campanie dificilă, în vederea obţinerii celui de al doilea mandat, împotriva favoritului socialist Francois Hollande, Sarkozy se plasează foarte la dreapta, încercând să atragă, aşa cum a făcut şi în 2007, o parte a electoratului de extremă dreapta, a cărui candidată, Marine Le Pen, este creditată cu 15% dintre intenţiile de vot în primul tur de scrutin, pe 22 aprilie.

În ediţia sa de marţi, Wall Street Journal a denunţat, de asemenea, voinţa lui Sarkozy de a înăspri acordurile Schengen în vederea unei mai bune protejări a Europei de imigraţia clandestină, apreciind că "retorica sa antiimigraţie" este "perfect cinică" şi numindu-l "Nicolas Le Pen".

"Sunt obişnuit cu presa lui Murdoch, care este caracterizată de sentimente care nu sunt întotdeauna profranceze", a comentat preşedintele-candidat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici