Pasageri ai Eurostar, sfătuiţi să nu respire prea tare, din cauza oxigenului insuficient

Pasagerii unui tren Eurostar au fost sfătuiţi să nu respire prea tare, pentru a nu rămâne fără oxigen în tunelul de sub Canalul Mânecii, unde 2.000 de persoane au rămas blocate în cinci garnituri, din cauza intemperiilor, relatează Sunday Mirror, în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Pasageri ai Eurostar, sfătuiţi să nu respire prea tare, din cauza oxigenului insuficient

Pasageri ai Eurostar, sfătuiţi să nu respire prea tare, din cauza oxigenului insuficient (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O bunică a povestit cum a fost nevoită să deschidă cu forţa uşa unui tren Eurostar blocat sâmbătă, de teamă că cei doi nepoţi care o însoţeau s-ar fi putut sufoca din cauza lipsei de oxigen. Yvonne Lewis, 54 de ani, din North London, a fost unul dintre cei 2.000 de pasageri britanici rămaşi timp de aproape 18 ore fără hrană şi apă în vagoanele trenurilor blocate, în interiorul cărora temperatura era de 40 de grade Celsius.

Ea nu a avut de ales decât să încerce această salvare dramatică, văzând că nepoţii săi în vârstă de 10 şi respectiv 7 ani, dintre care unul suferă de diabet, erau pe punctul de a leşina. "Eram blocaţi în tren de patru ore şi nimeni nu ne spunea ce se petrece. Nu puteam să mai stau. Nepoţii mei erau aproape să leşine şi unii copii vomitau", spune femeia.

"Mecanicul s-a închis în cabina locomotivei, iar noi am bătut în uşă întrebând ce se întâmplă (...). Pasagerii au devenit foarte furioşi. Eram disperaţi pentru că nu puteam să respirăm şi era ca în saună, însă prin difuzoare ni se comunica să respirăm mai puţin şi să stăm pe scaune", a adăugat ea.

Turiştii îngroziţi, mulţi întorcându-se acasă după ce au vizitat Disneyland Paris, susţin că au fost trataţi precum animalele din cuşti de personalul Eurostar, care le-a sugerat să nu mai respire prea tare pentru că nu există suficient oxigen.

Mulţi au crezut că au fost loviţi de o bombă, după ce trenurile s-au oprit brusc şi au rămas în beznă din cauza unei defecţiuni tehnice despre care se crede că a fost provocată de un uriaş bloc de gheaţă care a căzut de pe vagoane. Câteva femei au leşinat, copii au început să vomite, au izbucnit violenţe, iar pasagerii au fost obligaţi să urineze pe coridoare. Aproape 1.500 de persoane, printre care se afla şi fotomodelul Claudia Schiffer, au fost rugaţi să evacueze garniturile de tren.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici