Paşapoarte diplomatice, folosite în cazul asasinării unui membru Hamas în Dubai

Comandoul care a ucis un membru al Hamas în Dubai a folosit paşapoarte "diplomatice", a sugerat comandantul poliţiei din Dubai, care evocă, de asemenea, în presa de duminică, o posibilă complicitate a anturajului acestui lider palestinian în comiterea asasinatului.

53 afișări
Imaginea articolului Paşapoarte diplomatice, folosite în cazul asasinării unui membru Hamas în Dubai

Paşapoarte diplomatice, folosite în cazul asasinării unui membru Hamas în Dubai

"Există informaţii pe care poliţia din Dubai nu vrea să le dea publicităţii deocamdată, în special referitoare la paşapoarte diplomatice utilizate de membri ai comandoului", a declarat Dhahi Khalfan, în cotidianul Al-Bayane, apropiat Guvernului local din Dubai, fără a face precizări suplimentare.

Poliţia din Dubai a dezvăluit că şase dintre membrii comandoului care l-au ucis pe palestinianul Mahmoud Al-Mabhouh la 19 ianuarie deţineau paşapoarte britanice, trei dintre ei aveau paşapoarte irlandeze, la care se adaugă un paşaport francez şi un altul german.

Khalfan, care s-a declarat "sigur în proporţie de 99%, dacă nu chiar 100% că Mossad-ul se află în spatele asasinatului", a afirmat, sâmbătă, că anchetatorii dispun de dovezi, inclusiv interceptări telefonice, privind implicarea serviciilor de informaţii israeliene în acest asasinat.

În cadrul anchetei, "cooperarea cu Marea Britanie, Franţa, Irlanda şi Germania se desfăşoară într-un ritm adecvat", a spus Khalfan, pentru Emarat Al-Youm, un alt cotidian din Dubai. "Dovezile noastre sunt multiple" şi "problemele puse de poliţia din Dubai nu pot fi ignorate de ţările vizate de caz", a continuat el.

"Acesta nu mai este un caz local, ci este un caz de securitate care afectează ţări europene", a comentat el, potrivit cotidianului Al-Ittihad, apropiat Guvernului local din Abu Dhabi.

El a recomandat de asemenea mişcării Hamas să demareze "o anchetă internă asupra persoanei aflate la originea scurgerilor de informaţii privind deplasările exacte ale lui Mabhouh, către comandoul care l-a asasinat".

"Informaţiile referitoare la data sosirii lui Mabhouh în Dubai au fost transmise comandoului de o persoană din anturajul cel mai apropiat al lui Mabhouh", a adăugat el, pentru ziarul Al-Ittihad, apreciind că autorul scurgerilor de informaţii este "adevăratul" responsabil de asasinat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici