Patriarhul Bisericii Copte din Egipt, Shenouda III, a murit

Liderul Bisericii Ortodoxe Copte, patriarhul Shenouda III, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat sâmbătă televiziunea publică egipteană. Cauza decesului nu a fost precizată pentru moment, dar liderul celei mai importante biserici creştine din Orient suferea de probleme de sănătate de mai mulţi ani.

853 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Bisericii Copte din Egipt, Shenouda III, a murit

Patriarhul Bisericii Copte din Egipt, Shenouda III, a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunea de stat a afirmat că acesta avea 89 de ani, dar Shenouda III este născut în august 1923.

El a fost nevoit să îşi amâne predica, săptămâna trecută, din cauza problemelor de sănătate.

Ales Primatul Bisericii Ortodoxe Copte în 1971, şi al 117-lea succesor al apostolului şi părintelui fondator al acestei biserici, Sf. Marcu, el a condus cu mână de fier comunitatea sa, confruntată cu islamizarea societăţii egiptene.

Copţii reprezintă între 6 şi 10 la sută din cei aproximativ 80 de milioane de egipteni. Biserica Coptă numără zece milioane de credincioşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici