Patriarhul Kirill al Moscovei, slujbă pentru soldaţii ruşi: Rusia este o ţară „iubitoare de pace"

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse a ţinut duminică o slujbă pentru soldaţii ruşi, în care i-a îndemnat să-şi apere ţara „aşa cum numai ruşii o pot face", în timp ce Moscova îşi continuă campania militară în Ucraina.

1079 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Kirill al Moscovei, slujbă pentru soldaţii ruşi: Rusia este o ţară „iubitoare de pace"

Patriarhul Kirill al Moscovei, slujbă pentru soldaţii ruşi: Rusia este o ţară „iubitoare de pace"

La Catedrala principală a forţelor armate inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, patriarhul Kirill a spus unui grup de militari că Rusia este o ţară „iubitoare de pace" care a suferit mult din cauza războiului.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educaţi de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi gata să o apărăm, aşa cum numai ruşii îşi pot apăra ţara", a declarat patriarhul, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii, notează Reuters.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kirill a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectaţi de conflictul armat.

Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au fost ucişi mii de soldaţi şi civili ucraineni, a stârnit furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici