Patru dintre lucrătorii umanitari răpiţi în Siria au fost eliberaţi

Trei dintre cei şase angajaţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii care au fost răpiţi duminică în Siria au fost eliberaţi, dar şi un lucrător umanitar sirian din cadrul Semilunei Roşii din această ţară, a anunţat luni CICR.

87 afișări
Imaginea articolului Patru dintre lucrătorii umanitari răpiţi în Siria au fost eliberaţi

Patru dintre lucrătorii umanitari răpiţi în Siria au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trei colegi din cadrul CICR şi voluntarul SARC (Semiluna Roşie Arabă Siriană) au fost eliberaţi şi sunt teferi", a declarat pentru AFP Ewan Watson, un purtător de cuvânt CICR.

"Aşteptăm informaţii suplimentare despre ceilalţi trei colegi", a adăugat el.

Anterior, CICR şi-a exprimat hotărârea de a-şi continua misiunile în Siria, subliniind totodată că securitatea personalului său reprezintă o prioritate.

Cei şase membri ai personalului CICR şi sirianul din cadrul SARC au fost răpiţi duminică la Idleb, în nord-vestul Siriei. Naţionalitatea acestora nu este cunoscută, însă CICR a anunţat că "majoritatea sunt sirieni".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici