Patru jurnalişti francezi luaţi ostatici în Siria au fost eliberaţi

Patru jurnalişti francezi luaţi ostatici în Siria în iunie au fost găsiţi de militari turci la frontiera turcă, legaţi la mâini şi la ochi, a anunţat agenţia de presă turcă Dogan.

113 afișări
Imaginea articolului Patru jurnalişti francezi luaţi ostatici în Siria au fost eliberaţi

Patru jurnalişti francezi luaţi ostatici în Siria au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cei patru bărbaţi au fost abandonaţi de persoane necunoscute în noaptea de vineri spre sâmbătă la frontiera care separă Turcia de Siria, în apropiere de micul oraş turc Akçakale (sud-est), potrivit agenţiei.

Edouard Elias, Didier François, Nicolas Hénin şi Pierre Torres au fost descoperiţi de o patrulă a armatei turce care, într-o primă fază, a crezut că are de-a face cu contrabandişti dar după ce a remarcat că bărbaţii vorbeau franceză, i-a condus la un post de poliţie din Akçakale.

În imaginile difuzate pe posturile de televiziune turce se văd patru jurnalişti, cu părul lung şi barbă dar vizibil într-o stare de sănătate bună, în timp ce intră şi ies din comisariat în cursul nopţii, fără a face declaraţii în faţa camerelor de luat vederi.

Cei patru jurnalişti luaţi ostatici în Siria sunt "liberi" şi "într-o stare de sănătate bună", a declarat anterior pentru AFP preşedintele francez François Hollande.

Într-o declaraţie pentru AFP, şeful statului a declarat că a aflat "cu o imensă uşurare în această dimineaţă despre eliberarea a patru jurnalişti francezi" luaţi ostatici în Siria în iunie 2013, precizând că cei patru sunt "într-o stare de sănătate bună în pofida condiţiilor înspăimântătoare din captivitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici