Patru nigerieni au supravieţuit 14 zile pe cârma unei nave care a traversat Oceanul Atlantic

Patru nigerieni care doreau să ajungă în Europa au fost salvaţi în Brazilia după ce au supravieţuit 14 zile pe cârma unei nave care a traversat Oceanul Atlantic, potrivit Reuters.

850 afișări
Imaginea articolului Patru nigerieni au supravieţuit 14 zile pe cârma unei nave care a traversat Oceanul Atlantic

Sursa foto: Twitter

Pasagerii clandestini s-au ascuns într-un spaţiu îngust aflat deasupra cârmei unui cargo. Ei au avut provizii timp de 10 zile, iar în ultimele patru zile ale călătoriei au rămas fără mâncare şi băutură. Bărbaţii au fost salvaţi de poliţiştii din portul brazilian Vitoria şi au povestit că au supravieţuit consumând apă de mare.

Ascunşi deasupra cârmei, nigerienii au călătorit aproximativ 5.600 de kilometri şi au fost şocaţi să afle că în loc să ajungă în Europa, au debarcat pe cealaltă parte a Atlanticului, în Brazilia. De aceea, doi dintre ei au ales să se întoarcă în Africa, în timp ce ceilalţi doi au cerut azil politic în Brazilia.

Supravieţuirii au mai povestit despre riscurile călătoriei. Iniţial, unul dintre nigerieni a plecat singur la drum şi i-a întâlnit pe ceilalţi trei în compartimentul de pe navă, unde ei erau deja ascunşi. Odată ce nava s-a pus în mişcare, cei patru bărbaţi au făcut toate eforturile pentru a nu fi descoperiţi de echipajul navei care i-ar fi putut arunca în apă. Ca să nu cadă în apă, bărbaţii au montat o plasă în jurul cârmei şi s-au legat de ea cu o frânghie. De acolo, puteau să vadă „peşti mari, inclusiv balene şi rechini". Din cauza spaţiului îngust şi a zgomotului motorului, bărbaţii au dormit foarte puţin.

Cei doi solicitanţi de azil au fost primiţi într-un adăpost din Sao Paulo. Ei aşteaptă decizia autorităţilor braziliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici