Patru români aşteaptă să fie evacuaţi din Niger

MAE anunţă miercuri că realizează demersurile necesare pentru evacuarea a patru cetăţeni români din Republica Niger. În ţara africană a avut loc o lovitură de stat, iar militarii au preluat puterea de la instituţiile civile.

541 afișări
Imaginea articolului Patru români aşteaptă să fie evacuaţi din Niger

Patru români aşteaptă să fie evacuaţi din Niger

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că „în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Republica Niger, reprezentanţii Ambasadei României la Alger, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară în relaţia cu Republica Niger, au întreprins demersuri urgente pentru identificarea cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestui stat”.

În evidenţa Ambasadei României la Alger sunt patru cetăţeni români care şi-au anunţat prezenţa pe teritoriul Republicii Niger şi care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

„Misiunea diplomatică este în contact permanent cu cetăţenii români şi, cu sprijinul Ambasadei României la Paris, au fost obţinute asigurări că cei patru cetăţeni români vor fi preluaţi şi transportaţi la Paris, în cursul acestei zile, cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze. De asemenea, sunt în curs de realizare şi alte demersuri diplomatico-consulare pentru identificarea unor soluţii de transport alternative”, a mai anunţat MAE.

Totodată, MAE precizează că „potrivit datelor disponibile la nivelul Ambasadei României la Alger, pe teritoriul Republicii Niger se află, la acest moment, alţi douăzeci de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul misiunilor EUCAP Sahel Niger (Misiunea de Consolidare a Capacităţilor Uniunii Europene Sahel Niger) şi EUMPM Niger (Misiunea UE de Parteneriat Militar Niger)”. Procedurile de evacuare ale cetăţenilor români încadraţi la cele două misiuni menţionate anterior sunt gestionate de fiecare organizaţie în parte.

Pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie. Românii sunt sfătuiţi să evite zona, iar cei care au nevoie de ajutor sunt invitaţi să sune la Ambasada României la Alger.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici