Patru români, răniţi într-un atac asupra unui restaurant din Roma

Patru cetăţeni români au fost răniţi, doi având răni serioase, după ce persoane cu cagule pe feţe şi înarmate cu bâte au atacat duminică seara un restaurant din Roma frecventat de români, relatează La Repubblica în ediţia online.

39 afișări
Imaginea articolului Patru români, răniţi într-un atac asupra unui restaurant din Roma

Patru români, răniţi într-un atac asupra unui restaurant din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Restaurantul se află în zona Porta Furba, la câteva sute de metri de locul unde sâmbătă a fost violată o italiancă de 14 ani, într-un atac atribuit unor romi est-europeni.

Localul atacat duminică seara, cu specific turcesc, este frecventat în principal de cetăţeni români.

În momentul atacului, în incinta restaurantului din strada Tarrocceto (Roma), erau aproximativ zece români. Patru dintre aceştia au fost răniţi în atacul comis de 10-15 tineri cu feţele acoperite, care, cu aceleaşi bâte de lemn, au spart şi geamurile restaurantului.

Doi dintre românii răniţi au răni minore şi au primit îngrijiri la faţa locului, însă alţi doi au fost transportaţi la Spitalul San Giovanni pentru tratarea unor contuzii.

Potrivit unui martor citat de cotidianul Il Messaggero, înainte de a fi bătuţi, românii au fost întrebaţi de unde provin.

"Românii mi-au spus că înainte de a fi loviţi au fost întrebaţi de unde provin. Apoi au fost loviţi cu bâtele aproximativ 30 de secunde", afirmă proprietarul restaurantului.

Carabinierii au iniţiat o anchetă în acest caz, mai ales că în apropiere avusese loc o manifestaţie a organizaţiei de extremă-dreapta Forza Nuova în semn de protest faţă de violul comis sâmbătă în Parcul Caffarella.

Citeşte şi:

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Mai mulţi români, arestaţi în Italia în cazul unui viol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici