Patru seisme de mică intensitate s-au produs în ultimele 12 ore în Aquila

Patru seisme de intensitate mică s-au produs în ultimele 12 ore în provincia italiană L'Aquila (regiunea Abruzzo), unde se desfăşoară reuniunea G8, anunţă Institutul italian de Geofizică şi Vulcanologie, citat de site-ul Rainews24.it.

19 afișări
Imaginea articolului Patru seisme de mică intensitate s-au produs în ultimele 12 ore în Aquila

Patru seisme de mică intensitate s-au produs în ultimele 12 ore în Aquila (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurele au avut intensităţi cuprinse între 2,1 şi 2,5 grade pe scara Richter şi s-au produs joi în intervalul orar 1.54 (2.54 ora României) şi 7.56 (8.56 ora României).

Ultimul seism a avut intensitatea de 2,5 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost localizat la o adâncime de 9,6 kilometri.

Provincia L'Aquila a fost afectată la începutul lunii aprilie de un puternic seism, soldat cu moartea a 299 de persoane, mii de răniţi şi zeci de mii de sinistraţi.

Pentru a încuraja reconstrucţia provinciei, premierul Silvio Berlusconi a mutat în oraşul L'Aquila locul de desfăşurare al summitului G8, programat iniţial să se desfăşoare pe Insula Maddalena (Sardinia).

Liderii ţărilor puternic industrializate, precum şi delegaţii din alte ţări participă miercuri, joi şi vineri la summitul din oraşul situat în centrul Italiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici