Patrule antiimigranţi supraveghează graniţa Ungariei cu Serbia

Ungaria se pregăteşte să construiască un gard împotriva imigranţilor la graniţa cu Serbia, însă, între timp, gardienii rurali patrulează zona pentru a respinge imigranţii, relatează Europe 1, în pagina electronică.

203 afișări
Imaginea articolului Patrule antiimigranţi supraveghează graniţa Ungariei cu Serbia

Patrule antiimigranţi supraveghează graniţa Ungariei cu Serbia (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Miercuri, Guvernul ungar a optat pentru o modalitate mai dură de a face faţă afluxului de imigranţi din Serbia, ministrul de Externe anunţând închiderea frontierei cu această ţară, precum şi construirea unui zid de patru metri înălţime pe toată lungimea frontierei de 175 de kilometri care separă cele două ţări.

Dar acest proiect nu este singurul pus în aplicare de Budapesta. Gărzi rurale înarmate patrulează de acum pentru a urmări imigranţii, aşa cum a constatat trimisul special al Europe 1.

Cu alură impozantă şi pistoale de nouă milimetri la centură, aceşti agenţi comunali nu sunt nici poliţişti, nici militari. Ei sunt simpli agenţi comunali, dar misiunea lor este precisă: de a urmări grupurile de imigranţi pe stradă şi de a le împiedica să traverseze Ungaria.

Agenţii comunali, abordaţi de un afgan în vârstă de 13 ani, fac exces de zel şi cheamă poliţia, întrucât nu vor să vadă niciun imigrant. "Ajung aici între 400 şi 500 pe zi", explică unul dintre ei. "Dacă închidem această parte a frontierei, vor trece prin România sau Croaţia", adaugă el. "Eu sunt pentru amplasarea unor garduri şi acolo şi să se supravegheze totul mult mai ferm", a continuat el.

Printre ultimii din grupul de imigranţi se află doi ivorieni care merg pe jos de 15 zile. După ce au traversat Grecia şi Macedonia, unde susţin că au fost jefuiţi, au ajuns în spaţiul Schengen. Cu toate acestea, ei ştiu că au toate şansele să fie expulzaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici