Paul Ryan şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor

Congresmanul american Paul Ryan a anunţat joi că, după ce s-a întâlnit cu mai multe grupuri de republicani din Camera Reprezentanţilor, va intra în competiţie pentru a-l înlocui pe preşedintele acesteia, John Boehner, informează Huffington Post în ediţia electronică.

121 afișări
Imaginea articolului Paul Ryan şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor

Paul Ryan şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor (Image: AFP/Mediafax Foto)

"După ce am discutat cu mulţi dintre voi, şi am auzit cuvintele voastre încurajatoare, cred că suntem pregătiţi să mergem mai departe ca un tot unitar, ca o echipă unită. Şi sunt pregătit şi nerăbdător să fiu preşedintele vostru", a transmis Ryan printr-o scrisoare adresată colegilor săi.

Liderii republicani şi-au concentrat eforturile pentru a-l convinge pe Paul Ryan, candidatul republican pentru funcţia de vicepreşedinte în anul 2012 şi preşedintele Comisiei pentru afaceri fiscale, să îl înlocuiască pe John Boehner, care va părăsi postul la sfârşitul lunii, după ani întregi de confruntări interne cu membrii de aripă dreaptă ai propriului partid.

Congresmanul american a spus marţi seara, adresându-se majorităţii republicane, că ar "fi bucuros" să fie preşedintele Camerei Reprezentanţilor, dacă opoziţia sa conservatoare se unifică sub conducerea lui.

Miercuri, Ryan se bucura de susţinerea a aproximativ 70 la sută dintr-un grup de cogresmani republicani conservatori, care s-a angajat să îl susţină. El a dedicat o mare parte din întâlnirile din această săptămână multor grupuri din cadrul partidului, pentru a evalua susţinerea de care se bucură.

"Am discutat cu mulţi dintre voi în ultimele zile şi simt nerăbdarea în timpul conferinţei noastre de a trece la treabă", a transmis Ryan, adăugând că "acest lucru se întâmplă" pentru că, indiferent de diferenţele care există între ei, aceştia sunt "toţi conservatori".

"Nu am crezut niciodată că voi fi preşedinte. Dar v-am promis că dacă eu aş putea fi un personaj unificator, atunci aş fi bucuros să fiu de ajutor", a spus Ryan.

Republicanii îşi vor nominaliza următorul preşedinte în alegeri programate pentru miercuri. Toţi membrii Camerei Reprezentanţilor vor vota în ziua următoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici