Paza de Coastă din Libia susţine că peste 100 de imigranţi s-au înecat lângă Tripoli

Aproximativ 100 de imigranţi s-au înecat joi în apropierea coastei de vest a Libiei, afirmă un reprezentant al Pazei de Coastă, citat de Reuters.

230 afișări
Imaginea articolului Paza de Coastă din Libia susţine că peste 100 de imigranţi s-au înecat lângă Tripoli

Paza de Coastă din Libia susţine că peste 100 de imigranţi s-au înecat lângă Tripoli

Paza de Coastă a salvat 14 supravieţuitori de pe o barcă de migranţi, pe care se crede că erau peste 100 de persoane. Barca a fost recuperată din partea estică a ţării, în apropiere de Tripoli.

De asemenea, Paza de Coastă a mai salvat vineri 200 de migranţi de pe alte două nave, în aceeaşi zonă.

Libia este unul dintre principalele puncte de plecare a imigranţilor în încercarea de a ajunge în Europa, traversând Marea Mediterană. De cele mai multe ori, migranţii folosesc bărci nesigure.

O parte dintre migranţi reuşesc să ajungă în apele internaţionale, de unde speră să fie salvaţi de nave internaţionale. Din ce în ce mai multe nave cu migranţi sunt interceptate şi obligate să se întoarcă în Libia.

Migraţia intensă a început în anul 2014, când conflictul din Libia s-a înrăutăţit. Peste 650.000 de persoane au încercat să traverseze Marea Mediterană în acest timp.

Volumul de migranţi s-a diminuat începând cu iulie 2017, sub presiunea Guvernului italian. Anul acesta, doar puţin peste 11.000 de migranţi veniţi din Libia au fost primiţi în Italia, cu 80% mai puţini decât în aceeaşi perioadă din 2016 şi 2017.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici