Paza de coastă japoneză caută o ambarcaţiune turistică dispărută cu 26 de persoane la bord

Paza de coastă a Japoniei a trimis nave de patrulare şi avioane pentru a căuta o barcă de vizitare turistică dispărută cu 26 de persoane la bord, care a raportat că se scufundă, sâmbătă, în largul insulei nordice Hokkaido, relatează Reuters.

350 afișări
Imaginea articolului Paza de coastă japoneză caută o ambarcaţiune turistică dispărută cu 26 de persoane la bord

Autorităţile au pierdut contactul cu echipajul vasului "Kazu 1" după ce echipajul a raportat că apa a inundat pupa vasului şi că acesta a început să se scufunde, a precizat NHK. De asemenea, echipajul a mai spus că cei de la bord purtau veste de salvare şi că ambarcaţiunea se înclina la un unghi de 30 de grade, a precizat postul public de televiziune NHK.

La bord se aflau 24 de pasageri, inclusiv doi copii, şi doi membri ai echipajului, a precizat televiziunea.

Paza de coastă a primit mesajul de la navă în jurul orei 13:15 (0415 GMT) şi a trimis cinci bărci de patrulare şi două avioane în căutare.

Nimeni nu a răspuns la apelurile telefonice la biroul companiei care administrează tururile de vizitare a obiectivelor turistice Kazu 1. Potrivit paginii sale de internet, nava are o capacitate de 65 de persoane. Tururile în jurul zonei Shiretoko durează de obicei în jur de trei ore, potrivit companiei de turism.

Vasul a părăsit portul Utoro sâmbătă în jurul orei 10.00 şi ar fi trebuit să se întoarcă în port până la ora 13.00, a precizat NHK. Valurile fuseseră mari, iar bărcile de pescuit din zonă s-au întors în port până la jumătatea dimineţii.

Ambarcaţiunea turistică se afla în zona peninsulei Shiretoko, în partea de nord a celei mai nordice insule a Japoniei şi se crede că se afla în apropierea cascadei Kashinu, a precizat NHK.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici