PCRM ar putea vota un guvern minoritar proeuropean în Moldova în anumite condiţii

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova ar putea vota, în funcţie de premierul desemnat, în favoarea unui guvern minoritar format de Partidul Democrat şi de Partidul Liberal Democrat, afirmă surse din cadrul formaţiunii, citate de Unimedia.

292 afișări
Imaginea articolului PCRM ar putea vota un guvern minoritar proeuropean în Moldova în anumite condiţii

PCRM ar putea vota un guvern minoritar proeuropean în Moldova în anumite condiţii (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal-Democrat (PLDM) au semnat vineri un acord pentru formarea unei alianţe guvernamentale. Cele două formaţiuni proeuropene sperau să coopteze şi Partidul Liberal (PLM) la guvernare, dar discuţiile au intrat în impas.

În acest context, PDM şi PLDM, care au în total 42 de locuri în Parlamentul de 101 membri, vor avea nevoie de voturi suplimentare pentru a obţine majoritatea necesară învestiturii.

Potrivit unor surse, Partidul Comuniştilor (PCRM) ar putea vota învestirea unui guvern minoritar proeuropean în funcţie de numele viitorului premier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici