Pensionari de pe un vas de croazieră au respins un atac al piraţilor aruncând cu şezlonguri

Pensionari britanici aflaţi la bordul unui vas de croazieră au ajutat la respingerea unui atac al piraţilor în largul insulelor Seychelles, aruncând asupra lor cu şezlonguri, au anunţat vineri mai multe surse, printre care şi ziare.

126 afișări
Imaginea articolului Pensionari de pe un vas de croazieră au respins un atac al piraţilor aruncând cu şezlonguri

Pensionari de pe un vas de croazieră au respins un atac al piraţilor aruncând cu şezlonguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul piraţilor împotriva MSC Melody, un vapor de 35.000 de tone, la 25 aprilie, a fost contracarat cu succes de forţele de securitate ale navei, fără ca vreunul dintre pasageri sau membrii echipajului să fie rănit, a precizat o purtătoare de cuvânt a companiei de vase de croazieră MSC Cruises.

"Pasageri au văzut piraţii sosind şi au alertat securitatea care îi reperase deja", a explicat Sarah Longbottom. Pasagerii de pe punte au primit ordinul de a merge în cabina lor şi de a stinge lumina, în timp ce unii pasageri au încercat să ia măsuri împotriva piraţilor.

Beryl Rowlands, care călătorea cu soţul său David, a declarat că "a aruncat cu şezlonguri" împotriva atacatorilor.

Ian şi Jessie Moakes îşi celebrau cea de-a 40-a aniversare a căsătoriei lor când au aflat de atac, potrivit tabloidului The Sun.

"Unii turişti au aruncat cu mese şi scaune pentru a-i îndepărta pe piraţi, ei au fost foarte curajoşi", a spus Moakes, în vârstă de 62 de ani, fost poliţist ieşit la pensie.

"Situaţia ar fi putut fi mult mai gravă. Au fost trase gloanţe în vapor", a subliniat el.

Maureen Gawthrop, de 66 de ani, se afla de asemenea la bord cu soţul său Roy, de aceeşi vârstă.

"Ascultam un concert de muzică clasică pe punte când s-a auzit o pocnitură. Aplauzele au încetat brusc şi cineva a alergat pe punte strigând «piraţi!»", a explicat ea, potrivit cotidianului The Daily Telegraph.

Revenită în cabina sa, pasagera afirmă că a văzut prin hublou "o barcă albă cu opt oameni în costum verde de camuflaj, care trăgeau asupra" navei.

MSC Melody, cu aproximativ 1.000 de pasageri şi 500 de membri ai echipajului la bord, "se găsea în momentul atacului la 600 de mile nautice de coasta somaleză, într-o zonă care nu este considerată periculoasă, şi la 180 de mile nautice de Seychelles", a precizat Gianluigi Aponte, proprietar al companiei de nave de croazieră, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici