Pensionarii bulgari vor primi bani pentru a face faţă crizei financiare

Aproximativ 350.000 de pensionari bulgari vor primi suma de 50 de leve (circa 25 de euro) împreună cu pensia pe luna noiembrie, în cadrul măsurilor adoptate de Guvern pentru a contracara consecinţele crizei financiare globale.

32 afișări
Imaginea articolului Pensionarii bulgari vor primi bani pentru a face faţă crizei financiare

Pensionarii bulgari vor primi bani pentru a face faţă crizei financiare (Imagine: www.novinite.com)

Această decizie a fost anunţată joi de ministrul bulgar al Muncii, Emilia Maslarova, care a explicat că toţi pensionarii ale căror pensii lunare sunt sub 113,49 leve (circa 58 de euro) vor beneficia de noua măsură, relatează site-ul Novinite.com.

Totuşi, această sumă va fi acordată pe familie, nu pe persoană, astfel că o familie în care sunt doi pensionari cu pensiile sub 113,49 leve va primi doar o alocaţie de 50 de leve.

Alocarea sumei de 50 de leve a fost necesară din cauza inflaţiei din ultimele luni şi va costa bugetul naţional circa 17,5 milioane de leve.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici