Pentagon: Numărul militarilor americani ucişi în Afganistan în 11 ani de conflict a ajuns la 2.000

Numărul militarilor americani ucişi în Afganistan a ajuns la 2.000, după 11 ani de operaţiuni militare, conform datelor prezentate de Pentagon.

162 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Numărul militarilor americani ucişi în Afganistan în 11 ani de conflict a ajuns la 2.000

Numărul militarilor americani ucişi în Afganistan în 11 ani de conflict a ajuns la 2.000 - Pentagon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul independent icasualties.org afirmă însă că 2.008 militari americani au murit în Afganistan.

Dintre cei 2.000 de morţi înregistraţi de Pentagon, 1.577 au fost ucişi în operaţiuni militare şi 34 sunt femei. Aproximativ 16.400 de militari au fost răniţi în cursul conflictului.

Peste 150 de militari americani au fost ucişi de la începutul acestui an.

În Afganistan se află în prezent peste 90.000 de militari americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici