Patru militari francezi, ucişi într-un atac insurgent comis în Afganistan

Patru militari francezi au fost ucişi sâmbătă într-un atac al insurgenţilor talibani comis în provincia afgană Kapisa, anunţă surse afgane.

342 afișări
Imaginea articolului Patru militari francezi, ucişi într-un atac insurgent comis în Afganistan

Patru militari francezi, ucişi într-un atac insurgent comis în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conform Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), care nu comunică niciodată naţionalităţile victimelor, "patru militari internaţionali au murit într-un atac al insurgenţilor comis în estul ţării".

Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Kapisa, Ahmad Ahmadzai, atacul a vizat un convoi al trupelor franceze, în districtul Nijrab, iar victimele ar fi şase militari francezi.

La rândul lor, talibanii susţin că au omorât 12 militari francezi, conform purtătorului de cuvânt al mişcării insurgente, Zabiullah Mudjahid. "Un kamikaze s-a aruncat în aer în apropierea unui grup de patrulare francez, omorând 12 francezi şi patru poliţişti afgani", a precizat Zabiullah Mudjahid.

Incidentul intervine în contextul în care noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, intenţionează să retragă trupele combatante din Afganistan până la sfârşitul acestui an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici