Pentagon: Numărul trupelor americane în Afganistan, mai mare decât cel raportat oficial

Oficialii de la Pentagon au confirmat pentru prima dată că efectivul trupelor americane în Afganistan este cu mult mai mare decât cel raportat anterior, şi se ridică la aproximativ 11.000 de militari, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

5809 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Numărul trupelor americane în Afganistan, mai mare decât cel raportat oficial

Pentagon: Numărul trupelor americane în Afganistan, mai mare decât cel raportat oficial

Potrivit informaţiilor furnizate de Pentagon, în Afganistan se află aproximativ 11.000 de militari americani, cu câteva mii de persoane peste limita stabilită de Administraţia Obama.

În iulie 2016, Barack Obama anunţase că Statele Unite vor menţine 8.400 de militari în Afganistan până la începutul acestui an.

Oficialii militari au recunoscut că această situaţie durează de mai mult timp, iar pentru a menţine efectivul raport oficial la un nivel mai scăzut, comandaţii au transferat frecvent unităţi, au etichetat unele trupe drept temporare şi au folosit diverse metode de contabilizare a personalului.

Dana White, purtătoare de cuvânt a Pentagonului, a refuzat să ofere detalii similare în legătură efectivele din Irak şi Siria, unde se presupune că de asemenea se află mai mulţi militari americani decât în documentele publice.

Anunţul privind efectivul trupelor americane în Afganistan survine în contextul în care Pentagonul se pregăteşte să trimită încă 3.900 de militari în această ţară, rolul acestora fiind de a pregăti şi consilia forţele afgane şi de a intensifica operaţiunile antiteroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici