Pentagonul afirmă că SUA ajută Egiptul să detecteze tunelurile spre Fâşia Gaza

Corpul de geniu al armatei americane ajută în ultima perioadă Guvernul egiptean să detecteze tunelurile care servesc la transportarea armelor şi a altor obiecte de contrabandă spre Fâşia Gaza, a anunţat joi Pentagonul.

162 afișări
Imaginea articolului Pentagonul afirmă că SUA ajută Egiptul să detecteze tunelurile spre Fâşia Gaza

Pentagonul afirmă că SUA ajută Egiptul să detecteze tunelurile spre Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un mic număr de civili americani din cadrul trupelor de geniu furnizează ajutor tehnic egiptenilor de câteva luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

"A existat un efort concertat de la un moment, din partea egiptenilor, pentru a se ocupa de aceste tuneluri - detectarea, blocarea şi eliminarea lor - şi cred că trupele de geniu ale armatei au furnizat sfaturi tehnice privind modul de a realiza aceste lucruri", a precizat Morrell.

Rolul trupelor de geniu a constat "strict" în furnizarea de asistenţă tehnică, a adăugat el, precizând că nici un civil american nu se află în prezent în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza din cauza ofensivei terestre israeliene.

Tunelurile au fost vizate de Forţele aeriene israeliene la începutul conflictului. Conform purtătorului de cuvânt al Pentagonului, acestea sunt bănuite că ar fi utilizate pentru transportul de rachete folosite de Hamas pentru a ataca Israelul din Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici