Pentagonul anchetează scurgeri de informaţii spre Hollywood despre eliminarea lui Osama ben Laden

Departamentul american al Apărării anchetează posibile scurgeri interne de informaţii către regizori de la Hollywood care pregătesc un film despre eliminarea lui Osama ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida.

318 afișări
Imaginea articolului Pentagonul anchetează scurgeri de informaţii spre Hollywood despre eliminarea lui Osama ben Laden

Pentagonul anchetează scurgeri de informaţii spre Hollywood despre eliminarea lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizoarea Kathryn Bigelow lucrează la un proiect cinematografic despre uciderea lui Osama ben Laden în raidul trupelor speciale americane efectuat în mai în oraşul pakistanez Abbottabad.

Preşedintele Comisiei pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanţilor, republicanul Peter King, se teme că regizoarea şi scenaristul Mark Boal, care s-au întâlnit cu oficiali de rang înalt de la Pentagon, ar putea avea acces la informaţii secrete ale operaţiunii americane. King a cerut Pentagonului şi CIA să iniţieze o anchetă în acest caz.

King a trimis, joi, presei americane o notă internă în care anunţa că Inspecţia Generală a Departamentului Apărării va declanşa o anchetă în acest caz. "Investigaţia se va referi la acţiuni de comunicare ale angajaţilor Departamentului Apărării în relaţia cu regizori", a precizat Pentagonul.

Conform congresmanului, filmul ar urma să aibă premiera în octombrie 2012, cu puţin timp înaintea scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, în care Barack Obama candidează pentru un nou mandat. Eliminarea liderului Al-Qaida este una din principalele reuşite în materie de politică externă şi securitate ale lui Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici