Pentagonul concediază un profesor care susţinea în faţa studenţilor că SUA sunt în război cu islamul

Pentagonul a concediat un profesor care, în cadrul cursurilor pe care le-a ţinut la şcoala militară americană, a descris "islamul într-o manieră cu totul negativă", dând asigurări că Statele Unite sunt "în război" cu această religie, a declarat miercuri Departamentul Apărării.

175 afișări
Imaginea articolului Pentagonul concediază un profesor care susţinea în faţa studenţilor că SUA sunt în război cu islamul

Pentagonul concediază un profesor care susţinea în faţa studenţilor că SUA sunt în război cu islamul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cursul respectiv, intitulat "Perspective asupra islamului şi a radicalismului islamic", era destinat ofiţerilor cu grad de locotenent-colonel pentru a putea ocupa funcţii în cadrul Statului Major.

Profesorul "vorbea despre islam într-o manieră negativă", a explicat colonelul Dave Lapan, purtător de cuvânt al şefului Statului Major Interarme, generalul Martin Dempsey.

Instructorul a fost concediat în urma unei anchete lansate în aprilie, după ce superiorii militari au descoperit conţinutul cursului său.

În aprilie, Pentagonul a explicat că profesorul "prezenta ca real faptul că Statele Unite sunt în război cu islamul".

Cursul nu reflecta, în nici un caz, politica Administraţiei americane, iar islamul era descris într-o manieră cu totul deformată, a subliniat colonelul Lapan.

Pentagonul apreciază că o serie de "decizii proaste" şi de "aprecieri eronate" au permis instructorului să îşi susţină cursul.

Dezvăluirea, în aprilie, a conţinutului acestui curs a avut loc la câteva săptămâni după manifestaţiile sângeroase din Afganistan provocate de incinerarea, din greşeală se pare, a unor exemplare de Coran de către militari americani la baza Bagram.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici