Pentagonul cumpără serviciul de comunicaţii prin satelit Starlink pentru Ucraina

Pentagonul a anunţat că serviciul de comunicaţii prin satelit iniţiat de miliardarul Elon Musk, Starlink de la SpaceX, are acum un contract cu Departamentul Apărării pentru a furniza aceste servicii prin satelit Ucrainei.

768 afișări
Imaginea articolului Pentagonul cumpără serviciul de comunicaţii prin satelit Starlink pentru Ucraina

Sursa foto: Twitter

"Continuăm să lucrăm cu o serie de parteneri globali pentru a ne asigura că Ucraina dispune de capacităţile rezistente de satelit şi de comunicaţii de care are nevoie. Comunicaţiile prin satelit constituie un strat vital în reţeaua globală de comunicaţii a Ucrainei, iar departamentul a încheiat contracte cu Starlink pentru servicii de acest tip", a precizat Pentagonul într-un comunicat.
 
Starlink a fost folosit de trupele ucrainene pentru o multitudine de eforturi, inclusiv pentru comunicaţii pe câmpul de luptă.
 
SpaceX, o reţea în creştere de peste 4.000 de sateliţi pe orbita joasă a Pământului, a furnizat ucrainenilor şi armatei ţării serviciul de internet Starlink prin donaţii private şi în cadrul unui contract separat cu o agenţie americană de ajutor extern de la începutul războiului din 2022, relatează Reuters
 
Contractul cu Pentagonul este un avantaj pentru SpaceX, după ce Musk, directorul general al companiei, a declarat în octombrie că nu îşi poate permite să finanţeze pe termen nelimitat Starlink în Ucraina, un efort care, potrivit acestuia, costă 20 de milioane de dolari pe lună pentru a fi întreţinut.
 
Rusia a încercat să întrerupă şi să blocheze serviciile de internet din Ucraina, inclusiv să blocheze Starlink în regiune, deşi SpaceX a contracarat aceste atacuri prin întărirea software-ului serviciului.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici