Pentagonul îndeamnă site-ul WikiLeaks să predea miile de documente secrete pe care le deţine

Pentagonul a cerut site-ului WikiLeaks.org să predea "imediat" miile de documente secrete despre operaţiunile din Afganistan, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Geoff Morrell.

51 afișări
Imaginea articolului Pentagonul îndeamnă site-ul WikiLeaks să predea miile de documente secrete pe care le deţine

Pentagonul îndeamnă site-ul WikiLeaks să predea miile de documente secrete pe care le deţine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Departamentul Apărării cere site-ului WikiLeaks că predea imediat administraţiei americane documentele extrase direct şi indirect din bazele de date ale Pentagonului şi să le şteargă de pe site-uri, din calculatoare şi arhive", a declarat Morrell.

"Publicarea de către WikiLeaks a numeroase documente deja a pus în pericol trupele noastre, aliaţii şi cetăţenii afgani, iar difuzarea unor informaţii clasificate suplimentare nu poate decât să înrăutăţească situaţia", adaugă oficialul american, în condiţiile în care site-ul WikiLeaks a anunţat că intenţionează să publice încă 15.000 de documente.

Portalul Wikileaks, fondat în 2006, a publicat deja 92.000 de rapoarte clasificate despre operaţiunile din Afganistan, iniţiativă criticată de Casa Albă, de Pentagon şi de preşedintele afgan. Un militar american suspectat de transmiterea unei înregistrări video site-ului WikiLeaks figurează printre suspecţii în acest caz, a confirmat Morrell.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici