Pentagonul lansează operaţiunea Prosperity Guardian, pentru protejarea traficului maritim din Marea Roşie de atacurile rebelilor houthi din Yemen

În timpul vizitei sale în Orientul Mijlociu de săptămâna viitoare, şeful Pentagonului, Lloyd Austin, va anunţa formarea Operaţiunii Prosperity Guardian, un nou acord internaţional pentru a stopa ameninţările rebelilor Houthi, a declarat un oficial militar american pentru The War Zone.

9172 afișări
Imaginea articolului Pentagonul lansează operaţiunea Prosperity Guardian, pentru protejarea traficului maritim din Marea Roşie de atacurile rebelilor houthi din Yemen

Sursă foto: US Navy

Aceste informaţii vin în timp ce navele de război americane, franceze şi britanice au doborât dronele pe care Houthi le-au lansat într-un val din Yemen sâmbătă, marcând cea mai recentă escaladare a atacurilor asupra transportului maritim din Marea Roşie.

Distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Carney, a doborât 14 drone, a declarat un oficial militar american pentru The War Zone. Distrugătorul britanic de tip 45 HMS Diamond a doborât o dronă care viza transportul maritim comercial din Marea Roşie cu o rachetă Sea Viper, a declarat secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, într-un comunicat. A fost pentru prima dată când Marina Regală a doborât o ţintă aeriană, de la Primul Război din Golf din 1991, când distrugătorul de tip 42 HMS Gloucester a distrus o rachetă irakiană Silkworm care se îndrepta spre o navă de război americană.

Tot în această săptămână, o navă de război franceză s-a angajat, de asemenea, în interceptarea dronelor Houthi. Fregata FREMM Languedoc, patrulând în largul coastei Yemenului, a doborât o dronă care ameninţa un petrolier chimic sub pavilion norvegian.

„O şesime din transportul maritim comercial mondial trece prin strâmtoarea Bab-al-Mandeb, dintre Marea Roşie şi Marea Arabiei", a declarat primul Lord al Mării, amiralul Sir Ben Key. „HMS Diamond a fost dislocat în scurt timp în regiune de la Portsmouth în urmă cu doar două săptămâni şi îşi îndeplineşte deja efectul împreună cu aliaţii şi partenerii noştri americani, francezi şi alţi aliaţi".

În zonă sunt, de asemeena, nave militare din Coreea de Sud, Japonia, dar şi China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici