Pentagonul recrutează specialişti civili pentru consilierea psihologică a militarilor

Pentagonul a anunţat, miercuri, că recrutează personal civil pentru a asigura consiliere psihologică unui număr tot mai mare de militari care se întorc din misiuni prezentând simptome de stres post-traumatic.

18 afișări
Imaginea articolului Pentagonul recrutează specialişti civili pentru consilierea psihologică a militarilor

Pentagonul recrutează specialişti civili pentru consilierea psihologică a militarilor (Imagine: Mediafax/AFP)

Departamentul Apărării vrea să angajeze psihiatri, psihologi, asistenţi sociali şi infirmiere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul "Commissioned Corps", un serviciu care regrupează 6.000 de membri şi care activează, în special, în comunităţi izolate şi în caz de catastrofă.

Până în perezent au fost recrutaţi doar aproximativ 50 de specialişti din cadrul acestui serviciu pentru a-şi oferi serviciile Pentagonului, dar autorităţile speră ca numărul lor să crească la 200, a declarat amiralul Joxel Garcia.

"Există un deficit de personal care să se ocupe de sănătatea mentală a acestei ţări. Acest lucru nu este un secret (...) Este o adevărată sfidare să oferim cetăţenilor un tratament psihologic (...)", a declarat Ward Casscells, adjunct al secretarului Apărării pentru sănătate

Potrivit unui studiu recent efectuat de centrul de cercetare RAND Corporation, circa 300.000 de militari mobilizaţi pe frontul din Irak şi Afganistan suferă de sindromul stresului post-traumatic sau de depresie severă.

Armata americană a anunţat, de asemenea, recent că numărul cazurilor de stres post-traumatic a crescut cu aproape 50 la sută în 2007 la americanii care au servit în Irak şi Afganistan. Statisticile arată că 13.951 de militari au fost diagnosticaţi cu acest sindrom în 2007, faţă de doar 9.549 în 2006.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici