Pentagonul va achiziţiona 43 de avioane de vânătoare de tip F-35 suplimentare

Pentagonul va achiziţiona 43 de avioane de vânătoare F-35 suplimentare în valoare de 4 miliarde de dolari de la gigantul aeronautic Lockheed-Martin, au anunţat oficiali americani, marţi, la patru luni de la producerea unui incendiu la bordul unui aparat de acest tip.

1418 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va achiziţiona 43 de avioane de vânătoare de tip F-35 suplimentare

Pentagonul va achiziţiona 43 de avioane de vânătoare de tip F-35 suplimentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest incident este cea mai recentă lovitură primită de proiectul F-35, sau Joint Striker Fighter, care s-a confruntat cu ghinioane, are şapte ani de întârziere şi bugetul crescut la 390 de miliarde de dolari pentru 2.443 de avioane.

Acest program de înarmare este cel mai costisitor produs vreodată în Statele Unite.

Tranzacţia pentru ultima achiziţie a Pentagonului încă nu a fost finalizată, dar preţul pentru fiecare aparat va fi redus cu "aproximativ 3,6%", potrivit lui Kyra Hawn, o purtătoare de cuvânt responsabilă de programul F-35. Conform unor estimări, fiecare avion va costa aproximativ 100 de milioane de dolari.

F-35 este capabil să nu poată fi detectat de radare şi ar trebui să prezerve supremaţia americană în spaţiul aerian, dar repetatele întârzieri au afectat grav reputaţia sa.

În iunie, armata americană a decis să menţină toate avioanele de vânătoare de tip F-35 la sol după un incendiu la bordul unui aparat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici