Percheziţie la sediul Adunării Naţionale din Franţa, în dosarul soţiei lui Francois Fillon, candidatul favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa

O percheziţie este în curs la sediul Adunării Naţionale din Franţa în dosarul Penelope Fillon, soţia lui Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial, relatează Le Figaro.

886 afișări
Imaginea articolului Percheziţie la sediul Adunării Naţionale din Franţa, în dosarul soţiei lui Francois Fillon, candidatul favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa

Percheziţie la sediul Adunării Naţionale din Franţa, în dosarul soţiei lui Francois Fillon, candidatul favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa (Imagine: Hepta)

Această percheziţie nu are loc în biroul deputatului, ci, după cum se pare, într-o anexă a Adunării Naţionale unde sunt situate serviciile administrative, în special cele privind plata salariului, a declarat o sursă parlamentară pentru agenţia de presă Reuters.

"Ne bucurăm de evoluţia rapidă a anchetei în sesnul în care ne dorim ca aceasta să fie cât mai repede închisă", a declarat pentru Reuters avocatul lui François Fillon, Antonin Lévy.

Ancheta privind activităţile lui Penelope Fillon s-a accelerat luni după-amiază, odată cu audierea celor doi soţi la Versailles, care a durat cinci ore.

Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidenţial din Franţa, şi soţia sa, Penelope Fillon, au fost audiaţi separat de procurori în ancheta privind salariul pe care aceasta l-ar fi încasat ilegal.

Francois Fillon a cerut să fie audiat în acest caz, iar procedura este normală, neînsemnând că ar fi suspectat de comiterea vreunei fapte ilegale.

Francois Fillon, favorit în scrutinul prezidenţial din Franţa, a semnalat vineri că îşi va retrage candidatura în cazul în care va fi investigat.

Audierea intervine la o săptămână după ce publicaţia Canard Enchaîné a dezvăluit că soţia candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deşi nu a efectuat activităţile prevăzute în fişa postului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici