Pericol biologic: forţele implicate în conflictul din Sudan au ocupat un laborator

Forţele implicate în conflictul din Sudan au ocupat un laborator în care se află diferiţi agenţi patogeni. Este risc ridicat, avertizează autorităţile internaţionale, potrivit Sky News.

757 afișări
Imaginea articolului Pericol biologic: forţele implicate în conflictul din Sudan au ocupat un laborator

Pericol biologic: forţele implicate în conflictul din Sudan au ocupat un laborator

Laboratorul se află în Khartoum. Este vorba despre o unitate a Laboratorului Naţional de Sănătate Publică, despre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat că prezintă un „risc ridicat de pericol biologic".

Reprezentantul OMS, Nima Saeed Abid, a explicat că laboratorul conţine „agenţi patogeni pentru rujeolă şi holeră, iar tehnicienii nu au acces pentru a se asigura că materialul biologic este izolat în siguranţă”.

Nima Saeed Abid a refuzat să precizeze care dintre părţile implicate în conflict a ocupat laboratorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici