Pericol la graniţe. Bolnavi de COVID-19 şi-au falsificat testele ca să pătrundă în ţară

  • Ambasada Chinei din Moscova a emis o avertizare după ce câţiva cetăţeni chinezi şi-au falsificat testele de coronavirus pentru a se putea reîntoarce în statul asiatic
  • Ambasada a mai anunţat că este în curs de derulare o investigaţie şi că persoanele găsite vinovate vor suporta consecinţele legale aferente
7458 afișări
Imaginea articolului Pericol la graniţe. Bolnavi de COVID-19 şi-au falsificat testele ca să pătrundă în ţară

Chinezii, suspectaţi că îşi falsifică testele

Ambasada Chinei din Moscova a emis o avertizare după ce câţiva cetăţeni chinezi şi-au falsificat testele de coronavirus pentru a se putea reîntoarce în ţara de baştină, scrie South China Morning Post citată de The Moscow Times. 
 
Rusia a interzis temporar, în februarie, cetăţenilor de origine chineză să intre în ţară, într-o încercare de a stopa răspândirea pandemiei. Totodată, în aprilie, China a întărit controalele la graniţa cu Rusia pentru a preveni apariţia unui al doilea val de coronavirus. 
 
Reprezentanţii Ambasadei Chinei au criticat persoanele care îşi falsifică testele de coronavirus pentru ca  acestea să prezinte un rezultat negativ şi au atras atenţia că aceste persoane fac tuturor un „mare deserviciu”, subminând totodată efortul statului asiatic de a combate pandemia. 
 
Ambasada a mai anunţat că este în curs de derulare o investigaţie şi că persoanele găsite vinovate vor suporta consecinţele legale aferente. Un avertisment asemănător a fost emis de autorităţile chineze pe data de 29 mai. 
 
China le cere tuturor celor care se întorc în ţară să facă un test de coronavirus în termen de cinci zile de la sosire. 
 
Deocamdată, Ambasada Chinei la Moscova nu a prezentat informaţii cu privire la numărul de persoane care şi-ar fi falsificat testelele sau infomaţii legate de oraşele din care au plecat şi cele în care au ajuns. De asemenea, nu se ştie în mod cert dacă e vorba de persoane infectate sau nu cu coronavirus. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici