Video Periferia capitalei Tbilisi a fost atacată de avioanele ruseşti

Rusia a declanşat luni dimineaţă atacuri aeriene asupra unui obiectiv militar de la periferia capitalei georgiene, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, după ce în centrul oraşului a fost auzită o explozie puternică.

26 afișări

"Au fost lansate cel puţin două bombe", a afirmat Şota Utiaşvili.

El a adăugat că prima bombă a fost lansată asupra satului Djori, situat la zece kilometri de Tbilisi, unde se află baza unui batalion al forţelor speciale georgiene. Cel de-al doilea proiectil a fost lansat chiar la periferia capitalei, la cinci kilometri de centrul oraşului, şi a lovit un centru de control aerian.

Avioanele ruse survolează teritoriul georgian

Peste 50 de avioane ale forţelor ruse survolează în prezent teritoriul georgian, iar capitala Tbilisi a fost ţinta bombardamentelor, a anunţat luni Ministerul georgian de Externe într-un comunicat.

"Acţiunile Federaţiei Ruse pun în pericol nu numai viaţa cetăţenilor Georgiei, ci şi a invitaţilor străini de rang înalt", se arată în comunicatul care face bilanţul "situaţiei de luni, la ora 08.21 (07.21, ora României).

Soldaţi georgieni, blocaţi de forţele abhaze

Forţele abhaze au "blocat complet" soldaţii georgieni postaţi în zona defileului Kodori, o regiune disputată de pe teritoriul separatist georgian Abhazia, a anunţat luni ministrul abhaz al Apărării, citat de agenţia Interfax.

"Detaşamentele militare georgiene sunt complet blocate în partea superioară a defileului Kodori din Abhazia", precizase Mirab Kişmaria.

"Toate drumurile şi cărările montane, toate căile pentru a ieşi din acest loc sunt blocate", a adăugat el.

Anterior, un oficial rus a declarat că aproximativ 9.000 de soldaţi ruşi vor fi trimişi suplimentar în Abhazia, susţinuţi de 350 de blindate.

Ulterior, Ministerul Georgian de Interne a anunţat că forţele georgiene au "respins toate atacurile" din defileul Kodori.

"Au existat mai multe atacuri asupra defileului Kodori, toate au fost respinse", a afirmat la un post de televiziune purtătorul de cuvânt al ministerului, Şota Utiaşvili.

Abhazia, ca şi Osetia de Sud, şi-a proclamat independenţa faţă de Georgia la începutul anilor '90, fiind susţinută de Moscova.

Georgia acuză Rusia că a bombardat aeroportul internaţional din Tbilisi

Avioane ruse au bombardat în noaptea de duminică spre luni radare ale aeroportului internaţional din Tbilisi, avariindu-le "uşor", a anunţat Ministerul georgian de Interne.

"Ruşii au bombardat radare ale aeroportului internaţional din Tbilisi. Radarele au fost avariate uşor, iar aeroportul continuă să funcţioneze normal", a declarat pentru televiziune purtătorul de cuvânt al ministerului, Şota Utiaşvili.

El a mai precizat că "zeci de avioane militare ruse au bombardat ţinte civile din Gori", cel mai mare oraş georgian din apropierea regiunii separatiste proruse Osetia de Sud, unde au loc lupte de câteva zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici