Perioada de incubaţie a coronavirusului ar putea fi mai lungă decât s-a crezut iniţial

  • Un bărbat în vârstă de 70 de ani din provicia chineză Hubei a fost infectat cu noul coronavirus, însă a prezentat simptome de abia 27 de zile mai târziu, au anunţat oficiali ai guvernului local, potrivit Reuters
  • Asta înseamnă că perioada de incubaţie a virusului ar putea fi mai lungă de 14 zile
  • Numărul morţilor la nivel global a ajuns la 2.458
4855 afișări
Imaginea articolului Perioada de incubaţie a coronavirusului ar putea fi mai lungă decât s-a crezut iniţial

Sursa foto: Profimedia

O perioadă mai mare de incubaţie ar putea complica eforturile de a ţine sub control epidemia care a ucis până acum peste 2.000 de persoane şi s-a răspândit în afara Chinei.

Bărbatul, identificat doar după numele său de familie, Jiang, se întorcea pe 24 ianuarie cu maşina în Shennongjia, aflat în nord-vestul Hubei, din estul Ezhou, unde s-a văzut cu sora sa care fusese infectată, potrivit anunţului pus sâmbâtă pe site-ului guvernului Hubei, provincia care a fost epicentrul virusului.

El a prezentat simptome de febră pe 20 februarie şi testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv, o zi mai târziu, conform declaraţiei guvernului.

Autoritatea de sănătate din Hubei a raportat alte 99 de decese din cauza coronavirusului în cursul zilei de sâmbătă, ducând numărul morţilor în provincie la 2.346, scrie CNN.

Autorităţile Hubei au confirmat, sâmbătă, alte 630 de cazuri de virus în Hubei, inclusiv 32 de cazuri într-o închisoare. Numărul total de cazuri în epicentrul focarului a ajuns la finalul zilei la 64.084.

În prezent sunt 40.127 de pacienţi internaţi în Hubei, dintre aceştia 1.845 sunt în stare critică. Alte 15.299 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate de la izbucnirea epidemiei.

Numărul de decese la nivel global a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 au fost înregistrate în afara Chinei continentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici