Personalul din sectorul feroviar din Germania va intra luni în grevă-surse sindicale

Personalul din sectorul feroviar german va intra de luni în grevă după ce negocierile cu Deutsche Bahn pe tema salariilor au eşuat, au transmis două surse sindicale, provocând temeri că traficul feroviar ar putea fi perturbat în perioada Sărbătorilor de iarnă.

153 afișări
Imaginea articolului Personalul din sectorul feroviar din Germania va intra luni în grevă-surse sindicale

Personalul din sectorul feroviar din Germania va intra luni în grevă-surse sindicale

Sindicatul EVG, care reprezintă majoritatea angajaţilor din sectorul feroviar, a comunicat sâmbătă că declanşarea de greve de avertismente este iminentă, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

EVG solicită o majorare cu 7,5% a salariilor şi modificări în privinţa programului de lucru şi concediilor.

Deutsche Bahn a afirmat că decizia EVG de a întrerupe negocierile cauzează o "escaladare inutilă" care va nelinişti călătorii în perioada Crăciunului.

Informaţiile privind declanşarea grevei nu au fost încă confirmate oficial de sindicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici