Personalul navigant al companiei aeriene Lufthansa va intra în grevă începând de vineri

Greva anunţată de personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va începe vineri, a anunţat joi sindicatul Ufo, într-o scrisoare adresată salariaţilor şi publicată pe site-ul său de Internet.

413 afișări
Imaginea articolului Personalul navigant al companiei aeriene Lufthansa va intra în grevă începând de vineri

Personalul navigant al companiei aeriene Lufthansa va intra în grevă începând de vineri (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Vineri va fi prima zi în care greva se va concretiza", scrie sindicatul, fără mai multe detalii. Ora exactă şi aeroporturile afectate nu vor fi indicate decât cu şase ore înainte de declanşarea acţiunii de protest.

Mişcarea socială riscă să provoace importante perturbări ale traficului intern şi european al companiei Lufthansa, ceea ce va conferi prioritate zborurilor de lung curier.

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marţi că va cere întreruperea temporară a activităţii la Lufthansa în Germania "anunţată în ultimul moment" şi "foarte curând". "Pregătim o grevă cu durată nedeterminată, pe termen mediu", a adăugat Nicoley Baublies, preşedintele sindicatului.

În aprilie, Ufo a cerut o creştere a salariilor cu 5 la sută pe 15 luni şi retroactiv începând de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar în avioanele Lufthansa.

Ufo susţine că aproximativ două treimi din totalul de 18.000 de stewardese şi stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii săi.

Responsabilul de personalul pentru traficul de pasageri al Lufthansa, Peter Gerber, a afirmat marţi că fiecare zi de grevă ar costa mai multe milioane de dolari compania, deja afectată de creşterea preţurilor la carburanţi şi de concurenţa din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici