Pervez Musharraf a fost arestat preventiv

Description: Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost arestat preventiv, vineri, şi va rămâne sub supraveghere în locuinţa sa din apropiere de Islamabad, a anunţat un magistrat.

562 afișări
Imaginea articolului Pervez Musharraf a fost arestat preventiv

Pervez Musharraf a fost arestat preventiv (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Această decizie constituie un act de umilire pentru "Generalul Musharraf", care a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999 şi a demisionat în 2008 şi care s-a întors recent din exil pentru a participa la alegerile legislative din 11 mai, spunând că vrea să salveze ţara de lipsa de securitate cronică şi de criza economică.

"Generalul Musharraf a fost plasat în arest preventiv pentru două zile şi va rămâne în ferma sa" din apropiere de Islamabad, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al partidului său, APML (All Pakistan Muslim League). Această decizie a fost confirmată de un magistrat la Islamabad.

Musharraf s-a prezentat cu o zi înainte, joi dimineaţa, la o audiere pentru a-şi prelungi termenul de eliberare pe cauţiune care i-a fost acordat la întoarcere pentru dosarul judecătorilor demişi ilegal în perioada în care se afla la putere. Dar tribunalul a ordonat arestarea sa, de care fostul preşedinte a scăpat părăsind în grabă sala de şedinţe sub protecţia gărzilor de corp şi refugiindu-se în ferma sa.

El s-a supus hotărârii vineri dimineaţa, după ce a apărut din nou în faţa justiţiei, care a pronunţat arestarea sa preventivă, dar l-a lăsat să se întoarcă acasă, unde va rămâne sub supravghere timp de cel puţin două zile.

Într-un comunicat, Pervez Musharraf s-a declarat joi victima unei "vendete".

Fostul preşedinte intenţiona să participe la alegerile legislative din 11 mai, un test crucial pentru Pakistan, o ţară obişnuită cu lovituri de stat. Însă un tribunal pakistanez a respins candidatura sa în această săptămână, apreciind că a încălcat de mai multe ori Constituţia în perioada în care se afla la putere.

În afară de dosarul judecătorilor, Pervez Musharraf este inculpat de justiţia pakistaneză în mai multe dosare, mai ales în moartea liderului separatist al provinciei Balucistan (sud-vest) Akbar Bugti sau în asasinarea premierului Benazir Bhutto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici