Peste 1.000 de cazuri probabile de gripă porcină în New York

Virusul A (H1N1) al gripei porcine a infectat probabil peste 1.000 de persoane în New York, dintre care 63 de cazuri au fost confirmate de testele de laborator, iar toate acestea au primit îngrijiri medicale sau sunt în curs de vindecare, au anunţat autorităţile sanitare locale, relatează AFP.

27 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de cazuri probabile de gripă porcină în New York

Peste 1.000 de cazuri probabile de gripă porcină în New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform autorităţilor, şcolile care au fost închise se vor deschide săptămâna viitoare.

"Toate cazurile probabile au fost tratate şi persoanele afectate au primit îngrijiri sau sunt în curs", a anunţat Departamentul Sănătăţii din New York într-un comunicat.

"Până în prezent virusul H1N1 nu pare să fi provocat vreun caz mai grav decât o gripă obişnuită, deşi consecinţele pot fi mai serioase", a declarat la rândul său delegatul pentru Sănătate din New York, Thomas Frieden.

Departamentul Sănătăţii din New York, principalul focar de infecţie cu gripă porcină din Statele Unite, a precizat sâmbătă că 13 noi cazuri au fost detectate, ridicând la 63 totalul cazurilor confirmate prin teste de laborator.

În Statele Unite, bilanţul a evoluat sâmbătă la 160 de cazuri confirmate, majoritatea benigne, faţă de 143 anterior, numai unul fiind mortal, cel al unui copil mexican decedat în Texas, unul dintre statele cele mai afectate alături de New York şi California.

Treisprezece dintre aceşti bolnavi au fost spitalizaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici