Peste 1.000 de scriitori din toată lumea au semnat o petiţie în care cer oprirea războiului

Lumea culturală protestează faţă de războiul declanşat de Vladimir Putin.

655 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de scriitori din toată lumea au semnat o petiţie în care cer oprirea războiului

Salman Rushdie

Conform ultimelor informaţii de pe front, mass-media informează că ambasada Franţei s-a mutat la Lvov.

Ambasada Franţei în Ucraina a fost transferată la Lviv, scrie site-ul ziarului francez Libération. Până acum, ambasada Franţei se afla în capitala Kiev.

Peste o 1.000 de scriitori din întreaga lume - inclusiv anglo-indianul Salman Rushdie, canadianca Margaret Atwood, laureatul Nobel turc Orhan Pamuk, laureatul Nobel polonez Olga Tokarczuk, laureatul Nobel din Belarus, Svetlana Alexievich, au semnat o petiţie de solidaritate cu Ucraina şi a cerut încetarea invaziei Rusiei asupra ţării. 

Shell va ieşi din joint venture cu Gazprom

Consiliul de administraţie al Shell şi-a anunţat intenţia de a părăsi colaborarea cu Gazprom, inclusiv participaţia sa de 27,5% în uzina de gaze naturale Sakhalin-II, participaţia de 50% în Salym Petroleum Development şi compania energetică Gydan. Shell, explică gigantul într-un comunicat, intenţionează, de asemenea, să pună capăt implicării sale în proiectul gazoductului Nord Stream 2.

„Suntem şocaţi de pierderea de vieţi omeneşti în Ucraina, pe care o deplângem, rezultată dintr-un act insensat de agresiune militară”, spune Ben van Beurden, directorul general al Shell de securitate europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici