Peste 1.500 de migranţi au murit în anul 2018 în Marea Mediterană

Cel puţin 1.500 de migranţi au murit în anul 2018 încercând să traverseze Marea Mediterană, ruta dintre Libia şi Italia fiind cea mai periculoasă, potrivit unui raport elaborat de Agenţia ONU pentru Migranţi, citat de Reuters.

180 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de migranţi au murit în anul 2018 în Marea Mediterană

ONU: Peste 1.500 de migranţi au murit în anul 2018 în Marea Mediterană

Unul din 19 migranţi care încearcă să parcurgă ruta dintre Libia şi Italia pe mare mor, conform raportului.

Spania este momentan destinaţia preferată de migranţi, luând locul Italiei. Cel puţin 21.000 de persoane au ajuns în Spania în primele şapte luni ale acestui an, mai mult decât numărul total înregistrat anul trecut.

Aproximativ 55.000 de migranţi au ajuns în Europa anul acesta după ce au traversat Marea Mediterană.

Italia, al cărei Guvern nu mai permite primirea navelor cu migranţi, a primit anul acesta aproximativ 18.130 de migranţi veniţi din Libia. De asemenea, Grecia, Malta şi Cipru au primit migranţi de pe mare.

„Este important să observăm două lucruri: în primul rând, în ciuda numărului mic de migranţi primiţi de autorităţi, rata de mortalitate a celor care au încercat să ajungă în Italia este la cel mai înalt nivel de când a început criza”, a declarat Joel Millman, purtătorul de cuvânt al agenţiei în cadrul unei conferinţe din Geneva.

„O singură dată în ultimii patru ani rata mortalităţii a fost atât de mare, în anul 2014, când criza abia începuse”, a adăugat Millman, referindu-se la cei 1.500 de migranţi morţi.

Pe ruta din Marea Mediterană spre Spania, aproximativ unul din 70 de migranţi au murit anul acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici