Peste 1.500 de persoane au murit în Zimbabwe din cauza holerei (Galerie Foto)

Epidemia de holeră din Zimbabwe a provocat, de la începutul lunii august, moartea a peste 1.500 de persoane, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

16 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de persoane au murit în Zimbabwe din cauza holerei (Galerie Foto)

Peste 1.500 de persoane au murit în Zimbabwe din cauza holerei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De la începutul lunii august, 1.546 de persoane au murit din cauza holerei, iar 29.131 de cazuri sunt suspecte, a declarat, la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS.

Un bilanţ precendent menţiona 1.174 de morţi.

Agenţiile umanitare ale ONU, care se pregătesc deja pentru un scenariu catastrofal cu 60.000 de persoane afectate, au avertizat în urmă cu o săptămână că epidemia de holeră s-a progagat "în toată ţara, ceea ce înseamnă că încă nu este sub control".

Citeşte şi:

Holera a făcut peste 1000 de victime în Zimbabwe (Galerie Foto)

Mugabe se foloseşte de o "tentativă de asasinat" pentru a-şi spori puterea în Zimbabwe

ONU: Peste 18.000 de cazuri suspecte de holeră în Zimbabwe

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie

GALERIE FOTO

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici