Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în estul Ungariei din cauza gripei aviare

Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate la o fermă din Fuzesgyarmat, în estul Ungariei, unde săptămâna trecută a fost identificat virusul H5N8 al gripei aviare.

132 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în estul Ungariei din cauza gripei aviare

Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în estul Ungariei din cauza gripei aviare

Virusul H5N8 descoperit la Fuzesgyarmat este transmisibil la om, a avertizat şeful serviciilor veterinare din Ungaria, Lajos Bognar.

Niciun alt caz nu a fost însă identificat în regiune, a adăugat el.

Ferma va primi despăgubiri după încheierea procedurilor legale, a precizat Bognar, adăugând că interdicţia comerţului cu păsări în regiune va fi menţinută pentru 30 de zile.

Tulpina H5N8, prezentă până acum doar în Asia, a fost identificată pentru prima oară în Europa la începutul lui noiembrie 2014, în ferme din Germania.

Virusul, transmis de păsările migratoare, a fost ulterior identificat în Olanda şi în Marea Britanie, într-o fermă din Yorkshire, în nordul Angliei.

Această variantă a virusului este diferită de H5N1, care, în perioada 2003-2014, a provocat 393 de morţi din 668 cazuri înregistrate, în special în Asia, potrivit bilanţului realizat de OMS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici