Peste 100.000 de persoane protestează faţă regimul din Myanmar

Peste 100.000 de cetăţeni din Myanmar, dintre care cel puţin 15.000 de călugări, au manifestat luni la Rangoon începând cu ora 13.15 (09.45, ora României) în cadrul a ceea ce pare a fi cel mai mare protest organizat în ultimele două decenii împotriva juntei militare, au declarat martorii, citaţi de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Peste 100.000 de persoane protestează faţă regimul din Myanmar

Peste 100.000 de persoane protestează faţă regimul din Myanmar

Două grupuri de manifestanţi, fiecare alcătuit din zeci de mii de persoane, s-au îndreptat luni, în jurul orei 15.30 (12.00 ora României), unul către centru iar celălalt spre zona de nord a oraşului Ragoon.

Călugării sunt înconjuraţi de mulţimi de civili.

În cartierul Hledan, zeci de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a saluta manifestaţia miilor de călugări, care s-a îndreptat ulterior către un fost campus universitar, închis în prezent, unde proteste similare au fost reprimate de armată în 1988.

Magazinele au fost închise şi unii locuitori poartă pancarte cu inscripţia: "Este o mişcare populară a maselor".

Aceast marş, de un kilometru lungime, s-a îndreptat după-amiază către "pagoda Păcii" din nordul oraşului, au declarat martorii.

Luni, călugări îmbrăcaţi în robe portocalii sau roşii, purtând banderole şi steaguri cu însemne religioase, se aflau în fruntea manifestaţiei, în timp ce unul dintre ei avea în mână o mică statuie a lui Buddha, conform declaraţiilor martorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici