Peste 100 de copii, ucişi într-o "baie de sânge" în Sri Lanka - GALERIE FOTO şi VIDEO

Peste 100 de copii au murit, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma bombardamentelor împotriva civililor tamil din Sri Lanka, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite la Colombo.

56 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de copii, ucişi într-o "baie de sânge" în Sri Lanka - GALERIE FOTO şi VIDEO

Peste 100 de copii, ucişi într-o "baie de sânge" în Sri Lanka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

"Uciderea de civili, între care se aflau şi 100 de copii, la sfârşitul săptămânii, demonstrează că scenariul unei băi de sânge s-a concretizat", a declarat Gordon Weiss.

Tigrii Tamil (LTTE) au afirmat duminică, într-un comunicat postat Tamilnet.com, că "peste 2.000 de civili nevinovaţi au fost ucişi în cursul ultimelor 24 de ore" în operaţiunile armatei guvernamentale.

Estimările ONU arată că, între sfârşitul lunii ianuarie şi jumătatea lui aprilie, numărul probabil al civililor ucişi în timpul ofensivei finale a armatei împotriva insurecţiei separatiste a fost de 6.500, iar cel al răniţilor de 14.000.

În patru luni, ONU crede că aproape 200.000 de persoane s-au retras din calea ostilităţilor şi s-au adăpostit în taberele din nord, unde accesul presei este foarte limitat.

La capătul a 37 de ani de violenţe, Sri Lanka este convinsă că a câştigat lupta împotriva celei mai de temut şi mai bine organizate rebeliuni din lume, care, până în 2006-2007, controla o treime din cei 65.000 kilometri pătraţi ai fostului Ceylon, cu o populaţie de 20 de milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici