Peste 100 de migranţi, aflaţi pe o barcă de lemn, au fost salvaţi de nava unei organizaţii spaniole

Organizaţia spaniolă Open Arms a anunţat că a salvat sâmbătă 117 migranţi înghesuiţi pe o barcă de lemn aflată în Marea Mediterană. Ambarcaţiunea era într-o stare precară şi traversa marea din Libia spre Europa.

338 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de migranţi, aflaţi pe o barcă de lemn, au fost salvaţi de nava unei organizaţii spaniole

Open Arms, Facebook

Open Arms a transmis un comunicat anunţând că nava organizaţiei a preluat sâmbătă 117 persoane, printre care erau 25 de femei şi un băiat de trei ani. Este vorba despre migranţi, în principal din Eritreea, Sudan şi Libia.

Operaţiunea de salvare a avut loc în apele internaţionale, la 30 de kilometri de coasta Libiei. Ambarcaţiunea a părăsit portul Sabratha pe parcursul nopţii.

Migranţii au fost evaluaţi medical, dar nu au fost oferite informaţii despre locul în care au fost transportaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici