Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în fosta casă a scriitoarei de romane poliţiste Agatha Christie

Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în Greenway, fosta locuinţă a celebrei scriitoare britanice de romane poliţiste Agatha Christie, în zona rurală din Anglia.

537 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de persoane au rămas blocate timp de mai multe ore în fosta casă a scriitoarei de romane poliţiste Agatha Christie

Sursa foto: Twitter

Într-o serie de evenimente care ar fi putut fi desprinse direct din paginile unuia dintre romanele poliţiste ale lui Christie, grupul de turişti a rămas blocat vineri după ce vremea furtunoasă a doborât un copac, blocând drumul care ducea spre proprietatea din comitatul Devon, în sud-vestul Angliei.
 
Caroline Heaven, o turistă care se afla în vizită la Greenway, a contactat postul local de ştiri Devon Live pentru a răspândi vestea că aproximativ 100 de turişti au rămas blocaţi pe terenul fostei case de vacanţă a lui Christie.
 
National Trust din Marea Britanie, care administrează situl istoric, a postat rapid un mesaj pe site-ul său, anunţând că un copac de mari dimensiuni a căzut pe drumul care duce spre Greenway, relatează CNN.
 
Un purtător de cuvânt al National Trust a declarat că este conştient de faptul că există "vizitatori, personal şi voluntari care se află încă la Greenway şi care nu pot pleca", adăugând că National Trust "face totul" pentru a le asigura confortul în timp ce aşteaptă.
 
Turiştii blocaţi s-au ţinut ocupaţi şi au băut ceai în salon, iar apoi au jucat crichet pe gazon, a declarat Heaven pentru Devon Live.
 
Caroline Heaven, care a ajuns vineri la locaţie în jurul orei locale 11:30, a lăudat eforturile personalului de a avea grijă de turişti.
 
"Fac o treabă grozavă, oferă ceaiuri şi alte lucruri gratuite”, a remarcat ea.
 
Christie însăşi era cunoscută pentru orele pe care le petrecea pe peluzele de la Greenway, jucând golf şi crichet şi distrând oaspeţii cu fragmente din ultimele sale romane, potrivit site-ului National Trust.
 
Turiştii au avut timp să exploreze grădinile împrejmuite de ziduri ale domeniului şi faimosul hangar pentru bărci, care serveşte drept scenă a crimei în romanul lui Christie, "Dead Man's Folly".
 
În ciuda atmosferei aparent calme, unii utilizatori de social media nu s-au putut abţine să nu facă o paralelă cu romanul emblematic al lui Christie, "And Then There Were None", în care zece străini sunt invitaţi în mod inexplicabil la un conac izolat de pe coasta Devon. Pe măsură ce membrii petrecerii sunt ucişi în mod misterios, grupul îşi dă seama în curând că există un ucigaş în mijlocul lor.
 
Cu toate acestea, turiştii au sfârşit prin a avea o soartă mai puţin macabră decât cea a personajelor lui Christie, reuşind să părăsească domeniul vineri seara, după ce serviciile locale de salvare au reuşit să redeschidă drumul.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici